Tisztelt Vendégeink, kedves Kolléganők, Kollégák!


Köszöntöm Önöket a Kriminálexpo IT-SEC 2010 nemzetközi bűnmegelőzési, bűnüldözési, igazságszolgáltatási, informatikai konferencia és szakkiállítás látogatóiként.

A tavalyi Kriminálexpot tavasszal – immár mondhatjuk: szokás szerint, úgy, ahogyan az idén is, az Ügyészek Országos Egyesületével közösen – rendeztük. Abban az évszakban, amely a frissességgel, a megújulással, a természet téli álomból történő ébredésével jellemezhető. Ha az akkori szakmai konferencia programjaira visszaemlékezünk, elmondhatjuk, hogy valóban friss, érdekes témák kerültek napirendre.

Az idei lehetőségeink az őszi szervezést tették lehetővé; ebben az évszakban inkább a hulló falevelek, az eső, a szél, az első kályhabegyújtás, az elpihenni készülő természet jut eszünkbe. Ennek ellenére a szervezőknek az idén is sikerült egy igazán friss, „tavaszi” kínálatot összeállítani, és a Kriminálexpok történetében eddig még nem szerepelt konferencia témákat találni. Ilyen pl. az ügyészek biztonságának helyzete az egyes európai országokban (nemzetközi szeminárium); a futballhuliganizmus elleni küzdelem nemzetközi tapasztalatai és magyarországi hasznosításuk lehetőségei; a jog és a művészet különböző szintű kapcsolatainak vizsgálata, különös tekintettel a bűnre és bűnhődésre. Kérem azonban Önöket a programfüzet gondos áttanulmányozására, mert biztos vagyok abban, hogy az önkényesen kiragadott, említett példákon kívül is találnak érdeklődésükre számot tartó programot!

Remélem, hogy a konferenciákon történő részvételt, a szakkiállítás megtekintését követően azzal az érzéssel térnek haza, hogy szakmai ismereteik gyarapodtak, és legközelebb is vendégeink lesznek!

E helyütt is köszönetet mondok mindazoknak, akik az idei Kriminálexpo sikere érdekében feladatot, védnöki tisztséget vállaltak, vagy részvételükkel támogatják rendezvényünket. Külön köszönet illeti a HM Hadtörténeti Intézetet és Múzeumot a helyszín biztosításáért.

Végül, de nem utolsósorban, e helyütt is szeretnék a húszéves „születésnapját” a Kriminálexpo ideje alatt ünneplő Ügyészek Országos Egyesületének további eredményes munkát és sok sikeres Kriminálexpot kívánni!


    

B u d a p e s t, 2010. november




                                                                         Dr. Kovács Tamás
                                                                          legfőbb ügyész

 

 

 

 

 

 

 


Ügyészek Országos Egyesülete.

All right reserved